Wednesday, June 21, 2017

Baru nak layan kdrama Weightlifting Fairy Kim Bok Joo

Assalamualaikum,

Image result for bok joo weightlifting fairy

Orang lain yang peminat krama semua dah tengok drama ni. Tinggal aku sorang saja yang masih tergapai-gapai pulun nak tengok. Ka ada yang dok tergapai-gapai lagi? Takpa guys, tengok kdrama bukan satu keperluan. Boleh tengok time free, tapi jangan sampai abaikan tanggungjawab.

Memula aku malas nak layan kdrama ni sebab bagi aku kdrama sekarang tak menarik langsung. Masa STPM lagi la aku tak layan. Rasa macam malas nak layan sebab penat, nak tidur saja. Time nak STPM tengah dok hot cerita Goblin, W Two World pastu apa benda lagi tak tau hahaha lupa dah. Semuanya disebabkan aku tengok Goblin lepastu tak paham hahaha. Tapi aku rasa nak tengok balik la sebab banyak gila yang recommend drama ni. Sampaikan ada orang Indonesia tiru cerita ni. Tapiiii, aku rasa tertarik nak tengok Weightlifting Fairy Kim Bok Joo ni sebab aku tengok kakak aku tengok sambil tergelak-gelak. Dia macam mencabar suruh tengok sekali. Takkan tak tercabar guys tengok orang bergembira tengok kdrama? Mesti la kena tengok untuk gembirakan hati hak hak hak.

Jadi aku pun layan dari episod 1 la kan. Dalam masa 2 hari ja boleh habis, fuhh! Tapi nak tengok Al-Quran lama2 macam tu taknak pula :') Mak aku selalu berletiaq pasal benda ni. Deep juga makan dia. Bila usha balik pelakon utama lelaki tu, rupa2 nya dia pernah berlakon dalam School 2015! Rasa teruja terus sebab macam dah pernah kenal hahaha. Psycho gila. Tapi aku suka Bok Joo. Dia walaupun badan besar tetap yakin dengan diri dia sendiri. Dia tetap jadi diri sendiri. Cuma masa depan doktor yang dia suka tu, dia berpure-pure jadi perempuan terakhir korea haha.

**************************************************
Sinopsis Weightlifting Fairy Kim Bok Joo

Drama Korea ini terinspirasi dari kehidupan Jang Mi Ran, seorang atlet angkat besi Korea Selatan yang pernah meraih medali emas di Olimpiade dan tentang akademi para atlet yang berjuang untuk mimpi mereka dan menemukan cinta.
Kim Bok Joo (Lee Sung Kyung) adalah seorang mahasiswi di Hanwool College of Physical Education. Sejak kecil ia telah menunjukkan bakatnya sebagai seorang atlet angkat berat, hal itu mungkin dipengaruhi oleh sang ayah yang juga seorang atlet angkat berat.
Jung Joon Hyung (Nam Joo Hyuk) adalah sahabat Kim Bok Joo. Dia adalah seorang perenang tapi sejak dia didiskualifikasi dari acara internasional pertamanya, ia mengalami trauma. Bersama dengan Kim Bok Joo, dia mengatasi masalahnya dan menemukan mimpi dan cintanya.
Song Shi Ho (Kyung Soo Jin) adalah seorang pesenam yang juga kuliah di Hanwool College. Dia mulai belajar senam sejak usia 5 tahun dan pernah menjadi juara dalam ajang Asian Games pada usia 18 tahun. Sejak saat itu dia selalu menjadi yang terbaik namun tekanan mental menyebabkan dia putus dengan Jung Joon Hyung dan membuatnya menyesal.
**************************************************
Rasa macam nak belanja gambaq dari google. Saja buat entry ni jadi tak bosan macam Amir Raja Lawak.
Image result for bok joo weightlifting fairy
Yang ni lawak. Aku rasa laki tu memang ketaq teruk naik roller coster ka apa taktau. Yang perempuan tu rilek ja hahahah,
Image result for bok joo weightlifting fairy
Bagaimana JongSuk boleh terlepas kat sini? Dah la hensem :') Tapi sekejap ja muncul.
Image result for bok joo weightlifting fairy
Image result for bok joo weightlifting fairy
Related image
Kdrama ni antara yang thorbaek aku pernah tengok. Tapi serius aku jarang gila nak layan kdrama sebab malas download dan suka tidur. Suka tidur bukan sebab pemalas, tapi penat buat kerja rumah haha. Mak aku cukup pantang kalau duduk rumah tapi tidur siang malam tak tolong dia kemas rumah ka, masak ka. At least kena sibukkan diri masa siang. Kalau malam nak lena, pi la hang lena. Bagi dia, siang adalah masa untuk bekerja dan malam pula masa untuk berehat. Maka, beruntunglah mak mertua aku sebab aku sudah ditrain jadi rajin sejak kecil hak hak hak hak. 
Bagaimana boleh terlepas ke arah perbincangan mak dan anak?
Haih, nak raya dah ni. Hampa dah beli baju raya belum?

11 comments:

Auni Liyana said...

hai tq sudi singgah blog :) citer ni memang best hehe :) tinggi giler heroin! saya pun baru layan je hahaha.

Auni Liyana said...

hai tq sudi singgah blog :) citer ni memang best hehe :) tinggi giler heroin! saya pun baru layan je hahaha.

Farah Wahidah said...

Faye pun layan kdrama ni!! bestkann >.<

Shafyqah Azry said...

one of must watch kdrama hahahaha ulang 10 kali pun takbosan

Eeiou _ said...

Alaaaa so cute!

Fa Tin said...

@Auni Liyana aah tinggi, tapi macam tak percaya saja dia angkat berat haha

Fa Tin said...

@Farah Wahidah best sangat!

Fa Tin said...

@Shafyqah Azry uish banyaknya 10 kali hahaha

Fa Tin said...

@Eeiou _ cute cute cute

Syazwani Zunidan said...

Kita dah layan . Seronok cerita nie :D

Mar Mansor said...

ada tengok aritu episod satu
JanjiKita